Acasa

Pensii comunitare, pensii internaționale, prorata temporis, acorduri, INPS, INSS, duchod, pensions, retrate, pensionirs,

Oriunde te-au purtat visele prin lumea aceasta sper să le fi implinit deja. Dacă ai o problemă legată de pensiile comunitare sau internaționale aici primești o mână de ajutor.

Pentru pensiile din România sau Europa, fără a exclude pensia pe care o vei primi din statele cu care România are încheiat acord de recunoaștere reciprocă a stagiilor sociale, oferim servicii de: calcul, intocmire dosar și depunere dosar la casele de pensii. Pentru detalii scrie la contact@europensie.ro.

Pentru informații legate de pensiile comunitare, datele la care pot fi accesate, de unde și mai ales când se pot încasa sunt de mare importanță deoarece timpul de rezolvare a dosarului ( dacă este complet si corect scris) durează între minim 6 luni si chiar 2 ani. Un dosar ”cu probleme” se poate lăsa așteptat chiar și 4 ani. Citeste mai multe pentru fiecare țară din Europa aici.


Legislație și informații pentru pensiile din România


Află detalii legate de pensiile din UE și țările cu care România are încheiat acord de recunoaștere reciprocă a stagiilor de cotizare, cum ar fi Canada, Israel sau Macedonia.


Pentru probleme legate de pensiile comunitare ( completare dosar, depunere dosar, completare documente la dosarul de pensionare, etc) scrie-ne la contact@europensie.ro sau sună la 0742 602 033, 0724 414 043.

Institutii responsabile

www.europensie.ro

20 Comentarii

  • Buna ziua, in urma discutiei cu dumneavoastra va atasez o poza cu vida laboral si cu motivul respingerii, primit la Casa Nationala de Pensii.
    Vida laboral este mai veche si nu cuprinde vechimea totala, aceasta fiind de 8 ani si 9 luni pe ultima Vida laboral dar aceasta se gaseste la dosarul de la casa de pensii.
    Tata a fost muncitor sezonier in domeniul agricol in Spania.
    Multumesc, o seara placuta

  • Am trimis dosarul cu toate documentele ptr pensionare in italia din 2019,nu am primit nici un raspuns.
    Eu deja am varsta de 68 ani.Dosarul a fost trimis de casa de pensii din orasul Brăila,in care am domiciliu.Cei de la casa de pensie spun ca nu pot sa stie motivul întârzieri.Am vb cu ministrul muncii ,mi au zis sa fac o sesizare către ei.
    Va las nr de înregistrare al dosarului .28198 din 27.08.2019./ Casa de județeană de pensii,judetul Brăila- Registratura.

    • Stimata Iancu Lenuta, din păcate emiterea decziilor pentru pensiile comunitare se face intr-un timp estimat la 6 luni si chiar mai mult de un an.
      Casa Județeană de Pensii Brăila este cea in măsură să ceară detalii legate de stadiul procesării dosarului. După caz reveniți la contact@europensie.ro .

  • Buna seara . Mam îmbolnăvit in Spania și mi sa trimis un dosar pentru pensionare de invaliditate permanenta de muncă în Romînia deoarece in tara am muncit 14 ani și în Spania doar 2 ani și patru luni . Romînia îmi respinge dosarul pe motiv că în Romînia nu e grad de pensionare pentru ce am eu doar daca îmi taie piciorul atunci mă pensionează așa mia spus otopedul este posibil așa ceva ? Din moment ce iau tratament ce conține morfina și nu pot sta in picioare . Sint bolnavă cu piciorul din n2016 și nu sa recuperat nimic . Chiar așa tara avem . Vă mulțumesc

    • Stimată Stania MIA,
      vă doresc multă sănătate și recuperarea grabnică.
      Avem o țară frumoasă, dar mai există specimene ca cel pe care l-ați auzit sau intalnit ( ortopedul), probabil că e cel de la ”tăieri”…firar sa fie !
      Este adevărat că legislația Regatului Spania este ceva mai permisivă pentru pensiile de incapacitate de muncă ( invaliditate în România), dar răspunsul privind gradul de invaliditate îl dă medicul de expertiză medicală ( exclus ortopedul călău), răspuns pe baza documentelor care arată erodarea stării de sănătate. Pentru mai multe vă rog să îmi scrieți la contact@europensie.ro .
      Să facem mai mult pentru România pe care o avem și mai ales pentru cea pe care o ..visăm !

  • Sunt Doctor Ileana Carmen Carare ,am varsta de pensionare in Romania (61 ani,fiind nascuta in 25 August 1959). Am lucrat ,ca medic specialist , 15 ani in Romania, 11 ani in Norvegia si 11 ani in Marea Britanie .Am cerut la International Pension Center din Marea Britanie (unde am domiciliul ) dreptul meu de pensionare pentru perioada de 15 ani cand am lucrat si am cotizat in Romania. Pe 9 Decembrie am primit de la ei raspunsul : „Detaliile cererii D- stra au fost trimise in Romania si Norvegia care vor examina cererea potrivit legii din tara respectiva ,Nr de Referinta SG 7319858 ” . Desi am primit imediat raspuns din Norvegia ,nu am primit inca nimic din Romania ,nici macar la cele patru e-mailuri trimise de mine in acest scop .Precizez ca Dosarul meu de pensionare se afla la mine, in Anglia,continand toate actele traduse si legalizate pentru anii lucrati in Norvegia si Marea Britanie (probabil ,dupa Brexit , Englezii nu mai primesc dosare ) .Cu deosebit respect va rog sa-mi spuneti ce sa intreprind in continuare,eventual daca as putea sa fac o procura speciala pentru cineva din tara care sa-mi depuna dosarul ,sau chiar sa vin personal dupa ridicarea restrictiilor de calatorie . Cu deosebita stima, Dr. Ileana Carmen Carare

    • Stimata Ileana Carmen Carare, vă mulțumesc pentru increderea acordata. Dosarul pentru pensia din Romania trebuie sa cuprinda si carnetul de muncă in original iar in lipsa davada pierderii lui ( Anunt la Monitorul OFICIAL) altfel copia legalizata, chiar si la consulatul României, nu este acceptata de catre casele de pensii din Romania. În acest caz va trebui sa cereti detalii de la International Pension Center din UK detalii legate de stadiul solicitarii dumneavoastra.
      In cazul in care doriti un ajutor din parte noastra cu privire la status-ul dosarului ( completat corect, documente, etc) reveniți la contact@europensie.ro pentru detalii concrete.

  • buna ziua¡ ma numesc angheluta costica data nasterii 16 oct 1955,am o vechime de 39 de ani in romania,6 ani si doua luni in spania si 7 ani de ajutor de somaj pana pe 16 oct 2021 tot in spania,cand pot depune dosarul de pensie comunitara la ploiesti.multumesc

    • Hristos a inviat !
      Stimat Angheluta Costica, va multumesc pentru vizitarea site-ului. În cazul în care doriți să depuneti dosarul mai repede, este importnat de cunoscut daca aveti ani de munca realizati in grupe superioare de munca, altfel se va putea depune numai pentru pensie anticipata. Un raspuns sigur va pot oferi numai dacă voi realiza o analiza a documentelor care stau la baza dosarului de pensionare. In cazul in care sunteti interesat sa aflati un raspuns sigur, scrieti la calcul@europensie.ro . De asemenea vă punem a dispoziție inclusiv serviciul de intocmire si depunere dosar de pensionare.

  • La 01.01.2022 implinesc vârsta de 69 de ani. Din 2010 pana-n prezent ocup postul de profesor universitar la Universitatea Dunarea de Jos din Galati. Stagiul total de munca- 46 ani din care 35 ani am lucrat in Republica Moldova. De la 1 ianurie 2022 doresc sa ma pensionezi. Intrebare. Pot sa pretind la pensia de varsta in Romania ne avand cotizarea de 15 ani. Multumesc anticipat.

    • Cu siguranta DA, chiar daca nu aveti minim 15 ani in Romania deoarece prin acordul de recuonastere reciproca dintre R. Moldova si Romania anii realizati in R. Moldova sunt recunoscuti de Romania. Ca urmare va trebui sa solicitati de la Casa de Pensii Galati pensia internationala. Pentru sprijin scrieti la contact@europensie.ro .

  • Dl.Covaciu, Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.Ma numesc Ceban Vera , am 67 de ani si am lucrat 22 de ani bibliotecar in Republica Moldova, apoi 3 ani in Italia. Din 2014 lucrez aici in Romania. La Casa de pensii mi s-a spus ca acesti 7 ani mi se cumuleaza cu vechimea din Republica Moldova, / mentionez ca pensia moldoveneasca o primesc acolo/ ,dar cei 3 din Italia nu se iau in calcul. As vrea sa inteleg de ce nu se iau in calcul. Va multumesc anticipat.

    • Stimată Ceban Vera, aveți o situație putin mai dificilă deoarece, R. Moldova are încheiat acord de recunoaștere reciprocă a stagiilor de cotizare și din câte știu există acord încheiat și între R. Moldova cu Italia. Trebuie depus un dosar de pensionare pentru pensia din România. Scrieți-ne la contact@europensie.ro pentru ajutor in detaliu.

  • Buna seara, numele meu este Cecilia Lazarescu , sunt nascuta in Buzau in 30 ianuarie 1962 . Am muncit 20 de ani in fabrica gr 2 de munca precum si in Spania alti 4 ani cu contract . As putea sa ma pensionez anticipat _ Ce as putea face cu vechimea din Spania _Va multumesc anticipat .

    • Stimată Cecilia Lăzărescu, în cazul dumneavoastră trebuie calculat atent stagiul total de cotizare realizat în România și Spania deoarrece din România există posibilitate de a vă pensiona IMEDIAT. Vechimea din Spania este recunoscută de România și vă ajută la o pensionare mai timpurie. Pentru perioada muncită în Spania veți primi o pesnie de la Regatul Spania la data la care împliniți vârsta de pensionare a femeilor în Spania. Pentru ajutor scrieți-ne la calcul@europensie.ro . Oferim incluysiv serviciul de intocmire si depunere dosar de pensionare.

  • BUNA ZIUA–ROG RASPUNS PENTRU-AM LUCRAT PESTE 4 ANI IN UK UNDE AM PLATIT CONTRIBUTIA-DAR DUPA CE AM AVUT UN ACCIDENT SI DESI MI-AM REVENIT-AM AVUT SURPRIZA CA NU MI S-A ACORDAT INGRIJIRE CONCEDIU,CONCEDIU-M-AM MUTAT CU LUCRUL IN ALTA TARA-SI AM AFLAT CA POT –TRANSFERA FONDUL-STIU CA IN TARA UNDE SUNT CHIAR POT SA CER RETURNAREA-DAR NU STIU -CUM VOR EVOLUA -LUCRURILE-ROG PUTETI SA-MJ SPUNETI-PASI PENTRU TRANSFER-FOND EX DIN-UK-IN-OLANDA!-

  • Care este data la care trebuie trimis certificat de viata daca esti domciliat in Canada? Nu am primit inca cerere sa i-l completez cu o anumita data sa evit supendarea pensiei
    in decizie mentioneaza anual in octombrie
    pe site pensie.ro in octombrie
    fara nici o data clara multumesc

  • Buna seara!Sunt Ganea Vasile,in luna mai 2024 implinesc 67 de ani,sunt pensionat in Romania la 65 de ani.Am lucrat in Italia 460 saptamani ca marinar,cum procedez pentru depunerea dosarului pentru pensia italiana.Va multumesc!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.