Pensie din Marea Britanie, instituții care procesează dosarul de pensionare, formulate E, CALCULUL PENSIEI.


Ultima valoare calculata : Pensie Comunitara la Limita de Varsta: 2200 lei (21.06.2019)

AFLA SI TU CE VALOARE ARE PENSIA TA COMUNITARĂ.


Pensia in Marea Britanie

Stagiul de Cotizare necesar în sistemul public de pensii britanic
Stagiul minim de cotizare este de 10 ani
Stagiul complet de cotizare este de 35 ani.

PLATA PENSIEI

Pensia se plăteşte săptămînal şi are valoarea standard de 155,65 lire sterline pentru un stagiu complet de cotizare.
În cazul în care ai cotizat mai puţin pensia se calculează proporţional. Ex Daca ai muncit 15 ani atunci valoarea pensie este rezultatul dintre 155,65/35 x 15 = 66,7 lire săptămînal.

Dacă ai muncit în Marea Britania, România şi/sau în alte state din UE atunci pensia se va calcula după sistemul comunitar(pro rata temporis), revenindu-vă cea mai avantajoasă valoare dintre cele două calcule efectuate de către fiecare stat în care aţi muncit: dacă îndepliniţi condiţiile pentru calcul după sistemul naţional şi apoi după cel comunitar.

Pentru a deschide dreptul la pensia dorită trebuie cunoscut faptul că odată pensionat în România solicitarea pentru pensia din Anglia se face tot la casa de pensii din tară, acesta prin serviciul de pensii internaţionale va instrumenta dosarul pentru obţinerea pensiei din Anglia.

Dacă nu sunteţi pensionat în Romania şi aveţi rezidenţa în Anglia, atunci puteţi solicita pensionare din UK , detalii găsiţi aici Formular pensie Anglia 

Lucrători şi pensionari

Serviciu public de ocupare a forței de muncă

Jobcentre Plus Offices
Tel.: +44 845 6060 234 or (Free number accessible only in the UK) 0800 055 6688
Website

Department for Employment & Learning (DEL) Northern Ireland
Jobs & Benefits offices and JobCentres
Tel.: 0800 353530 (Free number accessible only in the UK)
E-mail
Website

Autorități din domeniul pensiilor

International Pension Centre
Tyneview Park
UK – Newcastle-upon-Tyne NE98 1BA
Tel.: +44 191 218 7777
E-mail: TVP.internationalqueries[at]thepensionservice.gsi.gov.uk
Website

Department for Work and Pensions
Caxton House
Tothill Street
London
UK – SW1H 9DA
Tel.: +44 171 238 3000
Website

Birou de legătură pentru lucrători detașați

Posted Workers National Liaison Office
Department for Business and Skills

1 Victoria Street
London
SW1H 0ET

Tel.: +44 / 207 215 5000
E-mail

Website

Marturii clienti:

(23.06.2019) Stimate Domnule Ioan Covaciu,

Va multumesc mult pentru lucrare si cuvintele frumoase. Nu am decat sa spun EXCELENT!!! si EXTRAORDINAR!!!

Este nemaipomenit ce faceti, de mare ajutor. La randul meu va felicit din tot sufletul. (Sorina G. UK)

www.europensie.ro – Pensie din UK.

01.05. MMXX

32 Comentarii

 • Buna ziua,
  Sunt nascuta in august 1961 iar din iulie 1978 lucrez . Din 2015 sunt in Anglia. As dori sa stiu in ce conditii ma pot pensiona anticipat/anticipat partial.

  • Stimata Adriana CENAN, veți putea accesa, cel puțin, Pensia Comunitară Anticipată Parțial dacă aveți realizat un stagiu contributiv (ROU+UK) de cel puțin 32 ani si 3 luni. Dacă aveți realizați anii în grupe superioare de muncă ( grupa 2 sau grupa 1) atunci condițiile de pensionare se ameliorează. Pentru a vă putea oferi un răsuns concret trebuie realizată o analiză pe baza documentelor ce arat vechimea in muncă din România si stagiile de cotizare realizate în Anglia, caz în care ne puteți scrie la contact@europensie.ro .

   • As putea si eu sa acceses aceasta pensie comunitara anticipata partial daca am o contributie (ROU+UK) de 32 ani si 3 luni? V-am intrebat intr-un alt mesaj, cat ma costa sa platesc pentru 5 ani de pensie. Multumesc

    • Azi costul minim este de peste 500 lei lunar, urmare dacă nu se emite o lege prin care să puteți cumpăra stagiu de cotizare din 2001-prezent prin care să puteți cumpăra la un preț lunar mai accesibil, costul pentru un an de stagiu în 2019 este de peste 6000 lei.

 • Buna ziua d-le Covaciu. Am lucrat in tara, in invatamant, 19 ani iar in UK 10 ani. Nu mai am adresa in tara si sunt cetatean britanic. As dori sa stiu cand voi fi eligibila sa ies la pensie anticipata si cum ar fi mai bine sa provedez. Sa le cumulez in tara sau in UK? Sunt nascuta in 1972. Multumesc.

  • Stimată Gabriela, vărsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este de 63 ani (Anexa Nr 5 legea 263/2010) iar stagiul complet de cotizare este 35 de ani. Pentru acesarea pensiei comunitare anticipată parțial de la 58 de ani trebuie să aveți minim 35 ani stagiu contributiv. Având în vedere ceața din relația post Brexit, este posibil ca fiecare stat să vă ofere pensie fără a recunoaște stagiul de cotzare realizat în celalat, urmare este esențial să aveți stagiul minim de cotizare cerut de fiecare stat în parte pentru a putea primi pensia la limită de vârstă (ROU)/bătrânețe (UK).

   • Multumesc pentru raspunsul dvs., Stiu ca in UK stagiul minim de cotizare este de 10 ani. Nu stiu care este stagiul de cotizare in tara. Sa inteleg ca acum cu noile legi si Brexit, nu vor mai fi recunoscute reciproc cotizarile si nu mai putem cumula pensiile intr-un singur pot? Va rog sa-mi spuneti cat trebuie sa platesc anticipat din mana pentru 6 ani de pensie.

 • Buna ziua,
  Am varsta de 57 de ani, am lucrat in tara 22 de ani incluzand stagiul militar(1 an si 6 luni), momentan lucrez in U.K. de 10 ani si intrebarea mea este, daca in momentul cand voi inplini 60 de ani voi putea solicita pensie anticipata in Romania? Deasemenea, am inteles ca exista notiunea de pensie anticipata si in U.K. cu limita de varsta de 55 de ani, se pot aduce anii lucrati in Romania pt a solicita pensie anticipata in U.K ? Multumesc.

  • Stimate Eugen Virga, legislația în vigoare Regulamentul UE Nr987/2009 stabilește că stagiile de cotizare realizate între statele membre sunt recunoscute de către fiecare stat. Astfel că la împlinirea vârstei de 60 ani veți putea accesa din România Pensia Comunitară Anticpată Parțială dacă veți cumula în cele 2 state minim 35 ani de contributivitate.
   Deoarce Marea Britanie va avea în curând un nou statut vis-a-vis de UE va trebui să vă asigurați minimul de stagiu solicitat în regat pentru a accesa pensia de bătrânețe numai cu stagiul realizat acolo deoarece este posibil ca recunoașterea stagiilor între UK și România să înceteze odată cu neputința Angliei de a rămâne în UE. RĂMÂNEȚI APROAPE PENTRU INFORMAȚII LA ZI.

 • Buna ziua .Am lucrat în UK 3 ani jumate2011-2014 și în tara lucrez din 1984. A și dori sa știu dacă acei ani lucrați în UK se cumulează cu cei de aici . Tot odată am înțeles că dacă ai trei copii poți ieși la pensie mai devreme?

  • Stimată Tataru Csilla, ani de muncă realizați în UK se recunsc de către România și viceversa. Pensionarea mai timpurie datorată numărului de copii încă nu este legiferată și cel mai probabil va intra în vigoare de la 1.09.2021.

 • Bună ziua . Vă rog să-mi dați și mie
  Bună ziua , vă rog f. mult să mă lămuriți când pot ieși la pensie anticipata sau limită de vârstă. Mă numesc Pascaru Georgeta ,data nașterii 2 februarie 1961.Am lucrat ln țară 15.6 luni ln această perioadă am două somajuri una de 9 luni și alta de 1an , dim acest total am lucrat 12 ani ln grupa 2. Iar ln UK 11 ani . Vă mulțumesc .

  • Stimată Pascaru Georgeta, varsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 62 de ani iar stagiul complet de cotizare 32 de ani. Cum aveți realizat stagiu de cotizare în ROU+UK veți putea accesa IMEDIAT pensia comunitară la limită de varsta redusă din România dacă documentele referitoare la munca prestată în grupa a II-a sunt într-o formă care să fie validată de către Casa Teritorială de Pensii din România. Pentru detalii, informare și ajutor în accesarea pensiei scrieți la contact@europensie.ro .

 • Vă mulțumesc tare mult pentru răspuns. Să înțeleg că cei 15,6 ln Romania plus 11 ani ln UK ar fi total 26,6 , iar pentru 12 ani grupa 2 mai primesc ln jur de 4 ani ?

 • Dacă ma puteți ajuta cu un sfat va rog, am lucrat în UK aproape 20 de ani, de 6 ani lucrez în România în acești ani am plătit în continuare în UK, pot sa beneficiez de pensie anticipata? menționez ca am 60 de ani împliniți și 22 de ani lucrați în România și cum am zis 20 de ani în UK, va mulțumesc f mult

 • Buna ziua,

  Am urmat studii superioare in Romania in perioada 1987-1992 ( 5 ani ), apoi am lucrat in Romania in perioada 1992-2008 ( 16 ani ).

  Din anul 2008 pana in prezent lucrez in Marea Britanie ( 13 ani ).

  Sunt nascuta in anul 1968 si am dubla cetatenie. Intentionez sa continui sa muncesc in Marea Britanie si sa traiesc aici si dupa pensionare.

  Care este varsta minima la care ma pot pensiona ( pentru a acumula un stagiu complet de cotizatii ), unde fac cererea de pensionare pentru a primi si drepturile din Romania si ce valoare poate avea pensia in total?

  Cu stima,
  Irina Voinea

  • Stimata Irina Voinea, stagiul minim in România este de 15 ani însă dumneavoastră l-ați depasit deja. Varsta standard de pensionare este, în cazul dumneavoastră, de 63 ani. În cazul în care realizați 35 de ani prin contribuții ( Rou+Uk) atunci pensia se poate solicita de la 58 de ani. Pentru a afla valoarea curenta a pensiei trebuie realizat un calcul, caz in care va rog sa reveniți la calcul@europensie.ro pentru detalii.

 • Bună ziua,
  Unde as putea sa aflu anii mei lucrați in Uk si anii mei lucrati in tara?

  Va mulțumesc,
  Alexandra

 • Buna ziua,
  Am lucrat in Ro 34ani si 6 luni in sistemul Ambulanta si UPU-SMURD. In am implinit 60 ani in Martie 2022.
  In momentul de fata locuiesc si muncesc in Anglia in sistemul NHS.
  Pot depune actele/obtine acum pensia din Ro si in acelasi timp sa continui munca in Anglia ?
  Multumesc

  • Stimat Valentin, legea care prevede pensionarea la limită de vârstă redusă pentru angajații din sistemul de asistenta sanitara ambulatorie etc, incă nu a fost promulgată, urmare se va putea accesa Pensia comunitara anticipată parțială, pensie care în ROU nu se poate cumula cu venituri pentru care trebuie reținută contribuția sistemul public de pensii. Pentru detalii reveniți la contact@europensie.ro

   • Bună ziua.Sânt pensionar în România am avut 39 de ani vechime în muncă cu grupa 1 și 2.Am lucrat în Marea Britanie 10 ani cu acte unde sunt și prezident Acum locuiesc în România. Cum aṣ putea să beneficieze de pensie comunitara și unde pot depune actele?

 • Buna ziua ,

  Am lucrat in Romania 25 ani, apoi 5 ani in Austria. Va rog sa-mi spuneti cit este minim de lucrat in Austria pt a lua intreaga pensie din Austria si daca ar trebui sa locuiesc in Austria pt asta.

  Daca schimb tara din nou, de data asta pt a munci in Irlanda, citi ani ar fi minim sa lucrez acolo pt a putea aplica pt pensie de la ei si la fel, ar trebui sa locuiesc acolo pt asta?

  Multumesc frumos

 • Buna ziua
  Sunt nascuta in 1964, am studii superioare in Romania, am fost pensionata pe caz de boala 13 ani pentru cancer, sunt economista in Romania si de aproape 10 sunt si muncesc in Anglia in domeniul NHS. Anul acesta am facut in concediu o pneumonie severa care m-a terminat. Sunt si studenta in Anglia. As putea aplica pentru pensie anticipata in Anglia ? As putea aplica si in Romania ?

 • Buna ziua,
  Sunt nascuta in 1966,am lucrat in Romania 23 de ani,respectiv pana in 2013 si 6 ani in UK,respectiv pana in 2020. Din motive de sanatate pentru moment nu mai pot continua sa lucrez.
  Considerati ca este mai bine sa cotizez la sistemul de pensii din Ro,pt completarea stagiului de 35 ani,sau in UK?
  Mentionez ca inca am rezidenta in UK.

 • Buna ziua,

  Am varsta de 59 de ani impliniti in septembrie. In octombrie 2023 am depus dosar de pensie anticipata comunitara si nu am nici un raspuns. Mentionez ca am fost pensionata pe caz de boala 13 ani am lucrat in Romania ca economista si in Anglia 9 ani si 6 luni cu cotizare ,in domeniul NHS privat. Am fost la Casa de pensie din Galati unde locuiesc si mi s-a spus ca s-a facut corespondenta cu Anglia pe data de 23/11/2023. Unde trebuie sa ma intersez pentru a verifica cand si daca s-a dat raspuns si ce trebuie sa fac. Multumesc anticipat.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.