Cresc pensiile, Cum pot accesa pensie în Italia de la 62 de ani ? Pensia minimă, Tunisia, Uruguay, 0,4%; 0,16%;


Mărturii

Sunt clienta Dvs Sorina G. In primul rand vreau sa va spun ca verisoara mea Diana Tr., careia v-am recomandat cu caldura, a fost foarte multumita de ajutor la calcul. Eu as mai avea nevoie de o consultanta daca se poate. Voi trimite ce se cuvine in ……

Am avut o „vacanta” mai lunga in Romania ca sa rezolv mai multe treburi. Cu aceasta ocazie mi-am depus dosarul de pensionare ca sa imi iasa din grija. Am primit decizia de respingere. Mentionez ca nu a fost luata in considerare partea comunitara a carei procesare se face separat si va dura un an de zile. (12.01.2020)


CRESC PENSIILE

Vești bune, cresc pensiile, ei bine nu chiar ca în România dar cresc.
Conform actului normativ 147/2019 începând cu una ianuarie 2020 pensiile cresc cu …0,4%. Vestea mai puțin bună e că nu toată lumea beneficiază de acestă majorare, fiind considerată maximă, 0,4% și se aplică doar pensiilor care au o valoare lunară mai mică decât 3 ori pensia minimă (1509,03 euro) și 0,16% pentru pensiile de maxim 4617,10 euro lunar.
Astfel dacă aveți o pensie în plată de la statul italian aceasta se va majora începțnd din ianuarie 2020 cu 0,4%.

Pensia minimă

Pensia pentru persoanele cu handicap și indemnizația socială până la atingerea valorii minime de 515,07 euro se aplică numai persoanelor care au rezidență în Italia ( suport juridic Regulamentul CEE Nr. 1247/1992)

Șanse la o pensie din mai multe țări

În cazul în care ați muncit într-o țară din afara UE sau cu care România nu are acord de recunoaștere reciprocă a stagiilor de cotizare dar ați muncit și în Italia atunci aveți o șansă de a valorifica stagiile respective.
Italia are acorduri de recunoaștere reciprocă cu următoarele țări : Argentina, Australia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Canada, fosta Iugoslavie, Israel, Jersey și Insulele Channel, Macedonia, Mexic, Monaco, Capul Verde, Coreea, Croația, San Marino, Tunisia, Turcia, SUA, Uruguay, Vatican, Venezuela.

Pensie din Tunisia ?

Astfel dacă spre exemplu ați avut un stagiu în Tunisia, acesta va putea fi valorificat la stabilirea stagiului de cotizare pentru pensia din Italia si de asemenea în baza acestui acord veți putea încasa pensie și din Tunisia.
Mai mult dacă ați împlinit 61 de ani trebuie să luați în serios informația pentru că, indiferent de sex, varsta de pensionare în Tunisia este de 62 ani. Dar nu trebuie să disperați dacă nu aveți împliniți 62 de ani deoarece spre exemplu Uruguay vă oferă o pensie de la …60 de ani.
Pentru detalii și informații suplimentare scrieți la contact@europensie.ro .

IoCo 10.01.2020

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.