12. Aprilie 2018 Japonia

TOKYO (Jiji Press) – Ministerul Finanțelor va propune, miercuri, o inițiativă prin care beneficii din programele publice de pensii ale angajaților companiilor să fie acordate de la 68 de ani.

Propunerea are scopul de a contribui la îmbunătățirea finanțelor programelor publice de pensii, erodate de îmbătrânirea populației Japoniei.

O deteriorare suplimentară a finanțărilor pentru pensii ar putea reduce nivelul beneficiilor pe care oamenii le-ar primi în viitor, când se estimează că mulți oameni din țară ar atinge vârsta de 100 de ani, a afirmat ministerul.
Ministerul a prezentat propunerea unui subcomitet a Consiliului Sistemului Fiscal, o comisie consultativă a ministrului finanțelor.

În conformitate cu planurile actuale, începând de la 60  ani la 65 de ani  în etape până în 2025 pentru bărbați și până în 2030 pentru femei.

Ministerul a spus că ar fi mai bine să se stabilească vârsta standard de pensionare  la 68 de ani până în 2035, când numărul de persoane care ajung la 65 de ani este de așteptat să atingă un maxim prognozat.

Mulți membri ai subcomitetului au sprijinit propunerea, în timp ce alții și-au exprimat prudența, a declarat Eiji Tajika, profesor la Universitatea Seijo din Tokyo și președinte în exercițiu al subcomitetului, la o conferință de presă de după întâlnire.

Propunerea ministerului va fi discutată în cadrul unei discuții asupra sistemului public de pensii al țării.

Se așteaptă ca guvernul să înceapă să discute revizuirea, după ce Ministerul Bunăstării prezintă rezultatul revizuirii finanțării pensiilor publice încă din primăvara viitoare. Revizuirea este efectuată o dată la cinci ani. (http://the-japan-news.com).

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.