19.03.2020 De Ioan COVACIU 0

SARS-COVID -2 , efecte la nivel mondial

China, Germania, Diaspora chineză, program magazine alimentare, Merkel, Spania servicii on-line pentru pensionari.

China

SARS-CoV-2 a fost înregistrat pentru prima dată la Wuhan în decembrie. Numărul de cazuri a crescut exponențial. China pare să fi trecut de un prim val de contagiune. Dar există deja o nouă ingrijorare.

Pentru prima dată de la izbucnirea agentului patogen SARS-CoV-2 la începutul lunii ianuarie, China nu a raportat nicio infecție locală la nivel național.

Diaspora chineză, de la exportatori la importatori de corona

Cu toate acestea, numărul persoanelor infectate care s-au întors în Republica Populară din străinătate a crescut – ceea ce alimentează temerile unei eventuale a doua val de răspândire. După cum a anunțat joi Comisia de Sănătate din Beijing, au fost înregistrate 34 de noi „cazuri de import”, adică boli care au fost depistate la persoane care intră în China. A fost cea mai mare creștere a numărului de bolnavi care au intrat din străinătate.

Majoritatea acestor restituiți nu sunt străini, ci chinezi care se întorc acasă, printre altele, pentru că presupun că situația cea mai critică a fost depășită. Comisia a spus că au fost identificate până în prezent 189 de cazuri importate.

Germania

Cu un apel urgent, cancelarul Angela Merkel a îndemnat toți cetățenii să manifeste solidaritate și disciplină în lupta împotriva virusului corona. „Aceasta este o sarcină istorică și nu poate fi îndeplinită decât împreună”, a declarat Merkel într-un discurs televizat cu privire la criza coronavirus.( miercuri 18.03.2020).
Este imperativ ca contactele sociale să fie păstrate la minimum pentru ca virusul să nu se răspândească prea repede. Cancelarul nu a anunțat inițial nicio măsură suplimentară, chiar mai drastică, cum ar fi un capăt general.

Programul supermarket-urilor în Germania

Kaufland
Lanțul de supermarketuri cu sediul în Neckarsulm și-a deschis deja sucursalele la nivel național între orele 7 – 10 p.m. și oferă clienților suficient timp pentru a-și face cumpărăturile. „Prin urmare, în prezent nu intenționăm să ne schimbăm programul de deschidere a magazinului”, a declarat purtătorul de cuvânt, Andrea Kübler. Și: „Deoarece sucursalele noastre sunt în mod constant aprovizionate cu bunuri noi, furnizarea de bunuri este încă asigurată.”
Rossmann
La fel, Rossmann, cel de-al doilea mare lanț ca mărime din Germania cu 2.196 de magazine, nu intenționează să se închidă. Purtătoarea de cuvânt, Kim Güttler, confirmă că „toate sucursalele sunt încă deschise clienților noștri”. Nu au fost date nicio informație cu privire la oricare modificare.

net
Chiar și cu Netto, în prezent nu există modificări la programul de deschidere. Cu toate acestea, operatorul cu 4.260 de sucursale monitorizează evoluțiile actuale legate de virusul corona și este în contact strâns cu autoritățile responsabile și autoritățile medicale. În cazul în care sunt necesare măsuri imediate în Germania, Netto este capabil să reacționeze rapid.

Lidl
Momentan, toate ramurile Lidl sunt deschise în timpul programului obișnuit de funcționare. În prezent, reducătorul nu intenționează să-l extindă. Dar: „Bineînțeles, reevaluăm situația în fiecare zi”, spune Melanie Pöter, Biroul de presă Lidl Germania. (online.de).

Spania

Ministerul Incluziunii, Securității Sociale și Migrațiilor a dispus închiderea serviciului de deservicre a publicului față în față în birourile sale ale Institutului Național de Securitate Socială (INSS), Trezoreriei Generale a Securității Sociale (TGSS) și Institutului Social al Marina (ISM), începând de luni, 16 martie, din cauza pandemiei COVID-19.

Prin această măsură extraordinară, se urmărește respectarea recomandărilor autorităților  din motive de sănătate publică și, astfel, să se evite deplasarea și contactul față în față pe cât posibil.

Cetățenii au posibilitatea de a efectua proceduri urgente care nu pot fi amânate prin intermediul instrumentelor electronice ale Oficiului Electronic , ale sistemului de rețea și ale registrului electronic și apelând la 901166565 (INSS) și 901502050 (TGSS). Centrele vor rămâne operaționale în spatele ușilor închise, pentru a garanta funcționarea numai a serviciilor esențiale. În plus, suspendarea termenelor și întreruperea termenelor procedurilor administrative aprobate ieri sunt luate în considerare pentru a nu dăuna cetățenilor. (empleo.gob.es) .

ITALIA

În lipsa unor măsuri clare și rapide de a bloca răspândirea virusului COVID 19,  guvernul italian dar mai ales lumea întreagă a ajuns să urmărească știrile din Italia cu stupoare : numărul persoanelor infestate pare că nu se mai oprește.

Deși au fost avertizați, italieni au continuat să organizeze competiții sportive ( fotbal cu stadioane pline) și să nu limiteze întrunirile publice care adunau zeci sau sute de persoane ( ce ni se poate întâmpla ? este o isterie cu acest virus..), acum au ajuns în situația în care sute de medici sunt în concedii medicale pentru boli imaginare, doctori care au muncit și muncesc cinstit ( unii au plătit cu viața în lupta cu acest virus).

Plângerile lor pentru o Europă mai unită și mai donatoare cu bani și material santitar acum  la mare ananghie nu ascund, totuși faptul că, nu mai puțin de 25% dintre italieni ( în sondaje cereau ieșirea din UE).

China, de loc străină de situația din Italia a trimis speciliști în eradicarea acetei epidemii, specialiști care au rămas uimiți și stupefiați că nici acum în Italia intrunirile în sălile de conferințe ale hotelurilor, dar nu numai nu sunt oprite.

Rusia, ca de obicei, oportunistă ( propagandă masivă impotriva UE on-line și ”ajutoare” pentru țările suferinde) a trimis și ea personal sanitar în sprijinul Italiei, concomitent cu mesaje pe Watss App prin care Italia cere ajutorul celorlalte state ( SUA, ANGLIA, etc și nu îl primește) . Foarte aproape stategia de a sectelor religioase care racolaeză adepți de pe patul de suferință.

Lovitura de imagine a dato în schimb, exact cine nu ne așteptam..ALBANIA. Iată că Albania a reușit să echlipseze China și Rusia, albanezii care acum sunt mai frați ai italienilor trimit ..30 de doctori și asistente medicale în Italia.

Iată materialul video :

Datele se actualizează după caz..

www.europensie.ro

19.03.2020